Οδηγίες για πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες

 

Αγαπητοί πρωτοετείς

 

Σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών και σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας στις εξετάσεις. Το διδακτικό και το διοικητικό προσωπικό του Τμήματός μας θα είναι δίπλα σας για να στηρίξει το νέο κύκλο ζωής που ανοίγεται με τη φοίτησή σας στο Τμήμα μας.

Σας παραθέτουμε εδώ τις πρώτες οδηγίες για τις ενέργειες που χρειάζεται να κάνετε για να γίνετε μέλη του Τμήματός μας.

Έχετε παραλάβει από τη Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης με SMS τα στοιχεία του ιδρυματικού σας λογαριασμού. Με αυτούς τους κωδικούς θα έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για πρωτοετείς που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα:

 

  • Email :

Κάθε φοιτητής/τρια έχει ένα προσωπικό ιδρυματικό (δηλαδή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) email (όνομα χρήστη@uth.gr). Η επικοινωνία με τη Γραμματεία θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του ιδρυματικού σας email. Για να ενεργοποιήσετε το ιδρυματικό σας email πηγαίνετε εδώ.

 

  • Ακαδημαϊκή Ταυτότητα (πάσο)

Κάθε πρωτοετής με την εγγραφή του στο Ίδρυμα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει Ακαδημαϊκή Ταυτότητα από το Υπουργείο Παιδείας. Η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα λειτουργεί και σαν Δελτίο Μειωμένου Εισιτηρίου.

Τα στοιχεία που αναγράφετε στο πάσο σας θα πρέπει να είναι όπως ακριβώς αναγράφονται και στην ταυτότητά σας. Στο πεδίο: «διεύθυνση» θα συμπληρώσετε τη διεύθυνση του τόπου κατοικίας σας. Στη φωτογραφία θα πρέπει να φαίνεται το πρόσωπό σας. Το σημείο διανομής από όπου θα παραλάβετε το πάσο σας θα το ορίσετε εσείς.
Για να αποκτήσετε Ακαδημαϊκή Ταυτότητα μεταβείτε στη σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας εδώ.

 

  • Ηλεκτρονική Γραμματεία (Πύλη Φοιτητολογίου) : 

Μέσω της Ηλεκτρονικής Γραμματείας μπορείτε να κάνετε δηλώσεις μαθημάτων, να δείτε τη βαθμολογία σας, να πάρετε βεβαιώσεις, κ.ά.

– Δηλώσεις μαθημάτων: Για να μπορείτε να συμμετάσχετε στα μαθήματα και να εξεταστείτε σε αυτά, πρέπει να κάνετε δήλωση μαθημάτων, για την οποία θα
αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Τμήματος, μετά την έναρξη των μαθήματων.
– Βεβαιώσεις σπουδών: Πιστοποιητικά σπουδών για κάθε χρήση, Πιστοποιητικά σπουδών για την στρατολογία (αφορά τους άρρενες). Η αίτηση γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής γραμματείας από το πεδίο «πιστοποιητικά».

Για την Ηλεκτρονική Γραμματεία (Πύλη Φοιτητολογίου) δείτε εδώ.

 

  • E-class : 

To e-class είναι μία πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών και διδασκόντων. Η εγγραφή σας στο e-class είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σας στα μαθήματα κάθε εξαμήνου. Κάθε μάθημα έχει το δικό του χώρο στο e-class. Σε συνεννόηση με το διδακτικό προσωπικό, θα κάνετε εγγραφή στα μαθήματα και θα παρακολουθείτε το περιεχόμενο και τις απαιτήσεις του κάθε μαθήματος.

Για να γραφτείτε στο e-class πηγαίνετε εδώ.

 

  • Ανακοινώσεις Γραμματείας :

Η Γραμματεία αναρτά όλες τις ανακοινώσεις που σας αφορούν σχετικά με μαθήματα, στέγαση, σίτιση, κ.ά. στον ιστότοπο του Τμήματος, στην κατηγορία “Ανακοινώσεις”. Σας παρακαλούμε να επισκέπτεσθε τακτικά την ιστοσελίδα του Τμήματος και να παρακολουθείτε καθημερινά τις ανακοινώσεις

 

  • Στοιχεία επικοινωνίας

Σε περίπτωση αλλαγής αριθμού κινητού τηλεφώνου ή άλλων στοιχείων ταυτοποίησης, παρακαλούμε να υποβάλετε άμεσα Υπεύθυνη Δήλωση στη Γραμματεία του Τμήματος με e-mail στη διεύθυνση g-cult@uth.gr

 

Για όλα τα παραπάνω, πιο αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε εδώ.