Μεταπτυχιακό πρόγραμμα: “Σχεδιασμός και ανάπτυξη τουρισμού και πολιτισμού” . Πρόσκληση για υποβολή υποψηφιοτήτων

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

«ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

 

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και το Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσιάζουν το αναμορφωμένο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού» (ΣΑΤΠ) που θα λειτουργήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

 

ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

 

Ο τουρισμός και ο πολιτισμός αποτελούν τις δυο κυριότερες διαστάσεις του ελεύθερου χρόνου. Το πρόγραμμα έχει μια χώρο-οικονομική προσέγγιση, εφόσον ο ρόλος του τουρισμού (ειδικά για τις μεσογειακές χώρες) δεν εξετάζεται ως μοχλός σχεδιασμού μόνο της οικονομικής ανάπτυξης αλλά και της χωρικής ανάπτυξης, άρα και ως μέσο ανάδειξης και αξιοποίησης τοπικών πόρων, ο σημαντικότερος από τους οποίους ίσως είναι ο πολιτισμός λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις αλλαγές αναφορικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών – τουριστών. Η έμφαση είναι σε ζητήματα που αφορούν το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του τουρισμού και του πολιτισμού, όπως τα οικονομικά, την πολιτική, τη διαχείριση, το μάρκετινγκ, ενώ βαρύτητα θα δοθεί στις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που αποτελούν ίσως το δυναμικότερο τμήμα του παγκόσμιου τουρισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα, τις διδάσκουσες και τους διδάσκοντες, καθώς και την οργάνωση των σπουδών, μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο του προγράμματος.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ

 

Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει προ-επιλογή με βάση το φάκελο υποψηφιότητας και γίνεται με κριτήρια όπως ο βαθμός πτυχίου, η συνάφεια των μαθημάτων και της διπλωματικής (όπου αυτή προβλέπεται στον πρώτο κύκλο σπουδών) με το αντικείμενο του ΣΑΤΠ, η γνώση και το επίπεδο ξένων γλωσσών, η επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία, οι δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, οι ανακοινώσεις σε συνέδρια, το καλλιτεχνικό έργο, καθώς και η κατοχή άλλων μεταπτυχιακών τίτλων.

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Εξαιτίας της θεομηνίας που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας, ανακοινώνεται η παράταση της υποβολής των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων υποψήφιων μεταπτυχιακών φοιτητών στο ΔΠΜΣ «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού» του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και του Τμήματος Πολιτισμού + Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 έως την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, ώρα 15:00.

 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στη Γραμματεία του ΔΠΜΣ μόνο ηλεκτρονικά. Η διεύθυνση αποστολής των δικαιολογητικών είναι tourismculture_pms@prd.uth.gr.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ (tourismculture-pms.uth.gr), καθώς και στη Γραμματεία του ΔΠΜΣ (Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη, 13:00-19:00) τηλέφωνο 24210-74381, 6945943195 και email: tourismculture_pms@prd.uth.gr.

Στις 4 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση των εξετάσεων στα Αγγλικά και των συνεντεύξεων, όπως έχουν ήδη ενημερωθεί οι υποψήφιοι.