Διάλεξη: «Η δύναμη των Infographics», 13 Δεκεμβρίου 2022

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, 10:30 στα πλαίσια του μαθήματος Σχεδιασμός Εικόνας και Ταυτότητας (branding), η Ζωή Κατσιγιάννη θα μιλήσει για «Τη δύναμη των Infographics». Πόσο σημαντική είναι η συμπυκνωμένη πληροφορία στην εποχή της
ταχύτητας, του διαδικτύου και της ανάγνωσης από κινητές συσκευές. Infographics -γνωρίζουμε να τα διαβάζουμε; Πού τα συναντήσαμε για πρώτη φορά; Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η Ζωή Κατσιγιάνη γεννήθηκε στο Βόλο και σπούδασε στο Τμήμα Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας. Από το 1987 και για τα επόμενα 24 χρόνια εργάστηκε στο ατελιέ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος. Από το καλοκαίρι του 2006 ασχολείται κυρίως με τον σχεδιασμό γραφημάτων (infographics). Έχει σχεδιάσει εταιρικά και εμπορικά γραφιστικά προϊόντα για ελληνικές εταιρείες. Έχει ασχοληθεί με την έκδοση καθώς και με τον σχεδιασμό εφημερίδων. Εργάστηκε για τα site: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Protagon.gr, eleftherostypos.gr, ethnos.gr. Εργάστηκε για το κεντρικό δελτίο Οpen Beyond. Εργάζεται έως σήμερα για το κεντρικό δελτίο Ant1 news.